(S)preken in de kerk videolessen

Hier staan een paar videolessen. Dat zijn altijd toelichtingen bij geschreven teksten die al op mijn site staan. Het zijn de basale thema’s over (s)preken in de kerk. Dit verhoogt het leerrendement: de tekst doornemen en daarbij of daarna de toelichting aanhoren. Bekijken hoeft niet eens, want er is weinig te zien. Met name in de deeltijdopleiding van HBO-theologie worden nog maar weinig gewone lessen gegeven. Dan zijn deze videolessen een aanvulling. De lengte is elke keer (ruim) een half uur. In het echt zou dat met interactie een les van anderhalf uur zijn.

Iets anders: wie van theologie en van videolessen houdt, moet ook eens kijken opĀ www.weetwatjegelooft.nl

Ik heb twee voorbeelden van mijn eigen preken opgenomen, willekeurig gekozen, namelijk de preken die ik gehouden heb in Hervormd Veenendaal (PKN dus) op 14 juni 2020. De studenten krijgen voor mijn lessen instructie op welke punten ze feedback kunnen geven.
Van de Westerkerkdienst komt nog een andere opname (zonder mensen in beeld, zonder voorbeden) om privacyregels niet te schenden. De dienst in de Oude Kerk is gewoon compleet. Daar was geen muziekgroep en werden geen voorbeden gedaan. Daar waren wegens corona maar zeer weinig mensen in de kerk. Dat is te horen.